Selang Oxygen

Bah lamisjan geus lila di rawat di rumah sakit, ceuk dokter asmana geus kronis, irungna nepikeun ka di pasang selang alat bantu nafas.Geus sababaraha poe ieu Bah lamsijan cicing wae, awakna teu oyag saeutik-eutik  acan, panon na wungkul anu katempo culak cileuk.

Disangka geus waktuna maot , anakna ngageroan Pak Lebe ameh diduakeun ,Keur  pak Lebe anteng ngadua, ojol-ojol bah Lamsijan ngarenghap tarik pisan, teu bisa ambekan beungeutna pias lir kapas make bahasa isyarat bah lamsijan menta pulpen jeung kertas , Anak na ngarti rikat mawa pulpen jeung kertas tuluy di bikeun ka bah lamsijan, make tanaga pangbeakan bah lamsijan nulis surat, tuluy dibikeun ka Pak Lebe ,”Meureun surat wasiat”ceuk pak lebe dina jero hatena.
 
Ku pak Lebe eta surat tuluy dipesakkan , asana teh  kurang merenah lamun harita keneh maca surat wasiat, Saenggeus mesakan surat pak lebe tuluy  ngadua deui. Teu lila nyaan wae bah lamsijan maot , loba nu ngarasa kaleungitan sanajan bah lamsijan kawentar barangasan tapi jero hatena mah bageur

Pas salametan tujuh poena Bah lamsijan, Pak Lebe oge di ondang Saenggeus mimpin dua , pak lebe kakara inget yen manehna make baju koko anu dipake poe-an bah lamsijan maot apan dina saku na aya surat wasiat  aduh untung inget ceuk pak lebe na jero hate. Tuluy Pak Lebe Biantara :

“Dulur-dulur kabeh , ieu aya surat wasiat ti almarhum bah lamsijan anu can ditepikeun ka dulur kabeh, mun nempo sareat na mah eusina nasehat keur anak2 na sok geura urang dibaca sing tarik  dengekeun” Tuluy pak lebe ngodok saku ngaluarkeun surat , tuluy dibaca tarik , sing horeng eusina teh

EUY LEBE NYINGKAH, MONTONG NANGTUNG DINA  SELANG OXYGEN AING, “

1 Komentar

Filed under Sunda

One response to “Selang Oxygen

  1. enna

    HA HA HA, SANGGEUS MACA WASIAT ETA, PAK LEBE LANGSUNG DI GANGGAYONG KU MASYARAKAT NEPI KA MAOT OGE…………..

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s